Petite recette , les pieds d'viau àl mod'de m'mémère... in dira qu'in est six,et t'accates six pieds viau.pou' qu'mincher,dins euns' marmitte,te détoulles 6+og ed'fareine aveuc tros lit's d'iau.te balles ed'dins euns'1/4 ed'lit ed'bière blonde et là,accoute me bin n'baill' point à cornal's. dins t'marmite,te rajoutes 60g d'ognons,tout cha copés in rondelles,eu branqu'ed'thym,eun'ed laurier,et eun' pugnie d'gros sé.te mets dins tin jus les pieds d'viau qu't'as bin écrapés,et te laiches cuire duch'mint pindant 4heur's. là't'as tout tin temps pou' préparer t'sauce.te fais un roux aveuc 30g ed'burre et 40g ed'fareine ,te mouill's aveuc1/2 lit d'iau, te mets là d'dins 100g ed' toustiot ognons, te sales et te poif's. te laiches cuire,et bout d' 1/4 d'heur' te rajoutes un jus d'citron, un verre ed' bière,et te loyes cha aveuc un gaumed'ué d'glenne. te peux fair' à coté eun' palle d'riz ou quéqu'poen'éterr's à l'iau. des pieds viau ch'est bon,mais quand qu'te les présintes aveuc pad'zeur eun' sauce pouilette ainsi sers te ch' preumier sinon, t'aras pus qu'à ronguer ch'plat's bon appétit
bon appétit et bonne traduction